Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Afyonkarahisar’da Çoban İbrahim Öncül’ün hikayesi

3 Mayıs 2023 09:49
148
A+
A-

 

Afyonkarahisar’da Çoban İbrahim Öncül’ün hikayesi

Afyonkarahisar’da Çoban İbrahim Öncül’ün hikayesi. Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya köyünün yaylasında eşi ve üç çocuğuyla yaşayan Çoban İbrahim Öncül’ün, hem doğal yaşamı hem de kendisini görmeye gelen misafirlerle karşı sıcak ve samimi davranışlarıyla dikkat çekiyor.

Çoban İbrahim Öncül, iş kazası geçirdikten sonra radikal bir karar alarak, ailesiyle birlikte dağda yaşamaya başlamış. Eşi ve 3 çocuğuyla birlikte dağda yaşayan Çoban İbrahim, sabah erken saatlerden koyunlarıyla birlikte çıkıyor ve gün kararıncaya kadar koyunlarını yayıyor. Yaz aylarında ise gece saatlerinde yayılıma çıkıyor gündüz sıcağında evde dinlenerek vaktini geçiriyor. Tam manasıyla dağda doğal yaşayan Çoban İbrahim, hayatından çok memnun. İbrahim Öncül, dağa yaptığı küçük evinde 3 çocuğu ve eşi ile birlikte yaşıyor. Kendisini ziyarete gelen misafirlere sıcak ve samimi davranışıyla dikkat çeken Çoban İbrahim tek isteği; küçük üreticilerinin daha fazla desteklenmesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.