Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
BİST 9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Afyonkarahisar’da KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı

Afyonkarahisar’da KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı
25 Nisan 2023 14:19
119
A+
A-

Afyonkarahisar’da KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü KODAFYON projesi kapsamında Sinanpaşa’da Yıldız Özer KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı.

Açılışa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Kahraman, belde başkanları ile ilçe, belde vatandaşları katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, eğitim görecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Sünnetçi konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün açacağımız 4 tanesi tamamlanan başta Sinanpaşa, KODAFYON, Sultandağı KODAFYON, Bolvadin, Sandıklı ve geride kalan 5 ilçemizde KODAFYON’ları açıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde Türkiye’de sadece Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde değil Türkiye’de ilçelerde açılmış böyle bir atölye örneği yok. Burada amacımız köylerde kalan çocuklarımıza, beldelerde kalan çocuklarımızı da buradaki eğitimlerden faydalandırmak. Bugün çok şükür İHA’larımız, SİHA’larımızı üreten o genç beyinleri bu tür kurumlarda tespit edeceğiz. Çocuklarımız bu kurumlarda kendilerini bulacaklar ve çağın yeni İHA VE SİHA’larına üretecek beyinler niçin Sinanpaşa’dan çıkmasın. O yüzden bu projemiz çok önemli.”

Afyonkarahisar’da KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı

GURURLANARAK ONLARI İZLEYECEĞİZ

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ise, haftanın yedi gün açık olacak merkezde öğrencilerin kodlamadan, müziğe kadar birçok alanda eğitim göreceğine dikkat çekti. Türkiye’de böyle bir örnek atölyenin olmadığını dile getiren Yiğitbaşı, birçok öğrencinin bu merkezden yetişerek, güzel çalışmalara imza atacağını kaydetti. Yiğitbaşı, “Merkezdeki çocuklarımız bir şekilde atölyelere ulaşabiliyorlar. Acaba kırsaldaki çocuklarımıza müfredat dışında nasıl katkı sağlayabiliriz bu düşünceyle yola çıktık. Çok boyutlu çocuklar yetiştirebilmek gayesiyle hem sanattan anlayan hem kendi yeteneğini keşfeden hem de bilim ile teknolojiyle ilgilenen çocuklarımızı yetiştirebilmek için böyle bir çatı oluşturduk. Geleceğin çok iyi bilim insanları olduklarında ve sanatlarını icra ederken hem ülkemizde hem de dünyada söz sahibi olduklarını gördüğümüz zaman gururlanarak onları izleyeceğiz.”

ÖĞRENCİLERİN MÜZİK DİNLETİSİ BEĞENİLDİ

Konuşmaların ardından program öğrencilerin halk oyunları ile devam etti. Ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Merkezi gezen Vali Yiğitbaşı ve beraberindekiler eğitim alan öğrencilerle sohbet etti. Yiğitbaşı, öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisini izleyerek, öğretmenlerden eğitimler hakkımda bilgi aldı.

Afyonkarahisar’da KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı

Afyonkarahisar’da KODAFYON ve Sanat Atölyesi açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.