Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
BİST 9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Afyonkarahisar Tureks mermer halka arza hazırlanıyor

Afyonkarahisar Tureks mermer halka arza hazırlanıyor
7 Eylül 2023 11:52 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2023 12:06
102
A+
A-

Afyonkarahisar Tureks mermer halka arza hazırlanıyor

41 yıl önce, günün ötesinde bir vizyonla kurulan, Tureks Turunç Madencilik Amerika’daki, markası olan Marble Systems firmasının yöneticileri Afyonkarahisar basını ile bir araya gelerek halka arza açılacaklarını duyurdu.

Tureks Turunç Madencilik Amerika’daki, markası olan Marble Systems ile Afyonkarahisar’da başlayan hikâyesini, bugün geniş ihracat yelpazesi ve ABD’deki şirketiyle, tüm dünyaya duyurmayı başardı. Halka arz yolunda emin adımlarla yürüyen firma, doğduğu topraklarda Afyonkarahisar basınıyla bir araya gelerek gelecek planlarını paylaştı. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren ve 1987 yılından beri gerek bölgesel gerekse sektörel olarak mermer ihracatında ilk 5 firma arasında yer alan Tureks Turunç Madencilik, Marble Systems markası ile halka arz yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu zamana kadar yaptığı ve gerektiğinde açıklıkla sektör ile paylaştığı AR-GE yatırımlarının yanı sıra sahip olduğu patentleriyle sektör geçmişindeki önemli kilometre taşlarında imzası bulunan firma, her geçen yıl başarılarına bir yenisini ekliyor. 9 adet işletme ruhsatlı maden sahasıyla, Tureks Turunç Madencilik; 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. 2022 yılında yaklaşık konsolide 63 Milyon USD tutarında ciro elde eden firmanın, 2023 yılının ilk 6 ayında ise konsolide cirosu yaklaşık 35,5 Milyon USD tutarında. 2022 yılının aynı dönemine göre, 2023 yılının ilk yarısında yaşanan yüzde 34 oranındaki büyümesiyle dikkatleri üzerine çeken firmanın ilk yarı FAVÖK tutarı ise 122 milyon 397 bin 573 TL. Yaptığı yatırımlar ile kendi firmasının yanı sıra sektör paydaşları için de fark yaratan firma, karlılık oranını da yukarıya taşımaya devam ediyor. 2022 yılının aynı dönemine oranla net kar değişimi pozitif yönde yüzde 58 olan Tureks Turunç Madencilik, halka arzdan kaynağın yüzde 40’ını işletme sermayesi ihtiyacı için kullanmayı hedefliyor.

KAYNAKLARIMIZI DAHA SÜRDÜREBİLİR ŞEKİLDE KULLANMAK İSTİYORUZ

Tureks Turunç Madencilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Turunç: “Bizim için en önemli konu sadece mermerin yeni kullanım alanlarını bulmak değil, aynı zamanda kaynaklarımızı daha sürdürülebilir şekilde kullanmak hatta bu konuda sektörel çözümler tasarlamak” dedi.

KAYNAĞIN YÜZDE 40’INI İŞLETME SERMAYESİ İHTİYACI İÇİN KULLANILACAĞIZ

Buluşmada gelecek dönem yatırımlarına değinen Osman Turunç: “Halka arzla birlikte gelecek kaynağın yüzde 40’ını işletme sermayesi ihtiyacı için kullanılacağız. Yüzde 30’unu ile güneş enerjisi yatırımı ve otomasyon makine sistemleri yatırımı ile pazarlama ağırlıklı yeni yatırımlar adına kullanacağız. Kalan yüzde 30’luk kısmı ise finansal giderlerin azaltılmasında kullanılacak. Borsaya açılmamızın asıl amacı kurduğumuz sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak ve kurumsal yapımızı daha da güçlendirmek. AR-GE yatırımı ise bizim kurum kültürümüzün ana yapı taşlarından biri. 2023 yılında hayata geçirdiğimiz doğal şartlarda mermer plaka resinleme verimliliğinin sağlanabilmesi projesi de bunlardan bir tanesi. Proje kapsamında kurum ve sektöre sağlanan tasarrufla birlikte sürdürülebilir kalkınma amaçları kapsamında çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasına da katkıda bulunuyoruz” dedi.

Turunç’un konuşmalarının ardından basın mensuplarına fabrikanın tüm bölümleri gezdirildi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.