Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
BİST 9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

AFSÜ’de ilk kornea nakli ameliyatları başarıyla uygulandı

AFSÜ’de ilk kornea nakli ameliyatları başarıyla uygulandı
21 Eylül 2023 15:07
81
A+
A-

AFSÜ’de ilk kornea nakli ameliyatları başarıyla uygulandı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Göz Bankası, üniversitede ilk kez yapılan kornea nakli ameliyatları ile vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

AFSÜ’de biri erkek diğeri kadın iki hastaya kornea nakli operasyonu, başarıyla uygulandı. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Bugün AFSÜ Göz Bankası ekibimiz, yaklaşık birer saat süren operasyonlarla iki hastamıza başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirdi. Hastalarımıza şifa dilerken arkadaşlarımı da tebrik ediyorum.” dedi.

SIRASI BEKLEMEK ZORUNDA KALAN BÜTÜN HASTALARIMIZI AFSÜ’YE BEKLİYORUZ

Faaliyete geçen AFSÜ Göz Bankası ile sadece Afyonkarahisarlıların değil, kornea naklinin yapılmadığı Uşak, Kütahya ve Burdur’daki hastaların da bu operasyon için cazip bir alternatife kavuştuğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Şimdiye kadar kornea nakli gereken hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek mecburiyetindeyken artık bu ameliyatları kendimiz yapabiliyoruz. Kornea nakli için başka yerlere ve şehirlere gidip nakil sırası beklemek zorunda kalan bütün hastalarımızı AFSÜ’ye bekliyoruz.” diye konuştu.

HASTALARIMIZ SIRA BEKLİYORDU

AFSÜ Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ethem Ay ise “Kornea naklini gerçekleştirdiğimiz hastalarımızdan ilki Antalya’da kornea nakli için sıra bekliyordu. 78 yaşındaki hastamız ise daha önce iki kez bypass ameliyatı geçirmişti. Bu noktada bütün ekip arkadaşlarımın yanı sıra Anestezi Anabilim Dalındaki hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Hastalarımızın aylarca sıra bekleyerek olabileceği operasyonu, burada başarıyla hayata geçirmiş olduk.” dedi.

AFSÜ NAKİL YAPILAN BİR MERKEZ HALİNE GELECEK

Akdeniz Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Kornea Birim Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın ameliyatlarda gözlemci olarak hazır bulunduğunu belirten Dr. Ay, kendisinin de hem tıp hem de uzmanlık eğitimini başarılı nakil ameliyatları ile tanınan Akdeniz Üniversitesinde aldığını kaydetti. Dr. Ay şöyle konuştu: “Akdeniz Üniversitesindeki modelin benzerini AFSÜ’de de kuracak ve bölgemizde, nakil konusundan mustarip bütün hastalarımızın şifaya kavuşmalarına vesile olmaya çalışacağız. AFSÜ’yü nakil yapılan bir merkez hâline getiren vizyonu ve bize sonsuz desteği için, başta Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, her zaman yanımızda oldukları için de Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necip Becit ve Başhekimimiz Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer’e teşekkür ediyorum.”

BİR GURUR DAHA YAŞIYORUZ

Konuyla ilgili AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da şu paylaşımı yaptı: “Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemizde bir ilki daha yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizde bugün 2 hastamıza kornea nakli gerçekleştirildi. Başta böylesine büyük imkanları şehrimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuşa operasyonu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Ay hocamıza, çalışma ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.