Dolar 32,5941
Euro 34,7324
Altın 2.471,25
BİST 9.826,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 26°C
Az Bulutlu
Afyon
26°C
Az Bulutlu
Sal 27°C
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 24°C

ADAMCI KÖPEKLER

ADAMCI KÖPEKLER
24 Haziran 2023 13:38 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2023 13:40
206
A+
A-

ADAMCI KÖPEKLER

Afyonkarahisar’da kasaplık yapan Turan Çevik, gönül verdiği ve adamcı olarak tabir ettiği Anadolu Çoban Köpekleri ile şehrin dışında oluşturduğu yaşam alanında insanlardan uzak bir yaşam sürüyor. Asıl mesleğini ikinci plana atan Çevik, köpeklerinin bakımı için yaz kış demeden zorlu şartlarda mücadele veriyor.

Afyonkarahisar’ın doğasıyla meşhur bölgelerinden biri olan Erkmen yakınlarında Kestanelik mevkiinde oluşturduğu yaşam alanı ile dikkat çeken Turan Çevik, köpeklerine bağlılığı ile biliniyor. Anadolu Çoban Köpeği olarak bilinen türdeki 20’ye yakın köpekle yaşayan Çevik, insanlardan ve şehrin gürültüsünden bunaldığı zamanlarda soluğu köpeklerinin yanında alıyor.

“Onlar aç kalırsa ben yaşayamam” diyen Çevik, önceliğinin köpekleri olduğunu ve gerekirse onlar işçin sırtında yemek taşıyacağını söylüyor. Turan Çevik’in “Adamcı” olarak tabir ettiği köpekleri ile bağını anlattığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.