Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

2. Küçük Sanayide Neler Oluyor ?

2. Küçük Sanayide Neler Oluyor ?
16 Temmuz 2023 13:41
121
A+
A-

2. Küçük Sanayide Neler Oluyor ?

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2. Küçük Sanayi Sitesi yönetiminin kiracıları zor durumda bıraktığını belirleterek kiralardaki afaki artırımlara dikkat çekti.

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafların zor duruma düşürülmesi İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun gündemindeydi. Mısırlıoğlu, sanayi yönetiminin yıllık artması gereken kiraları 6 ayda bir artırmaya yönelik bir karar aldığını söyleyerek esnafların zor durumda bırakıldığını belirtti.

Mısırlıoğlu, gündeme getirdiği sanayi yönetimi kararının sözleşmelere aykırı olduğunun altını çizerek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’de büyük bir ekonomik buhran yaşanırken, esnaflar ayakta durmakta zorlanırken ne yazık ki büyük balıklar küçük balıkları yemeye devam ediyor. Konut kiralarında yaşanan sorunlar bir türlü çözülemezken, ev sahibi-kiracı kavgaları git gide büyürken şimdi de esnaflarımızın fahiş kira artışlarıyla zor duruma düşürüldüğünü öğrendik. Sözleşmeye göre sanayi yönetimi kiralara yıllık bazda TEFE – TÜFE oranında zam yapması gerekirken alınan bir ek kararla 6 ayda yüzde 100 zam yapmıştır. Esnafın yüküne yük katan bu kararla 150 esnaf adeta çalışamayacak duruma getirilmiştir. İktidardan başlayıp ne yazık ki ülkenin geneline yayılan bu bencil tutum, toplumun alt tabakasını güçsüzleştirirken bazı kesimlerin de gücüne güç katmasını kolaylaştırıyor.”

Bir ülkede sanayi esnafının, ekonominin bel kemiği olduğunu vurgulayan Mısırlıoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Sabahtan akşama kadar kışın soğukta, yazın sıcakta canını düşüne takarak çalışan emekçi kardeşlerimizin arkasında duracağız. Ekonomi düzelecekse üreticiyle, çiftçiyle, sanayiciyle düzelecek. Onların işine ket vurmak yerine sırtındaki yükü hafifletmeliyiz ki üretip ekonomiye katkı sağlayabilsinler. ‘yaptım oldu’ zihniyetiyle, bencilce tutumla alınan yanlış kararlar büyük ekonomik sıkıntılar doğuracaktır. Sanayi esnafının düşürüldüğü bu zor durum yalnızca küçük esnaf sorunu olarak düşünülmemelidir. Bu sorun ne yazık ki daha büyük sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Ekonomi çarkının dişlilerinden birisi bozulursa çark düzgün dönmez. Bu gün çalışamayacak duruma gelmiş bir sanayi esnafı demek ekonomik açıdan büyük kayıp demektir.

Kiralarına yapılan sözleşmeye aykırı zamlar neticesinde beklenmedik giderleri oluşan esnaflar istemeyerek de olsa ortaya koydukları ürün ve hizmetlere zam yapacaklar. Alınan bu yanlış karar, vatandaşın da cebine zarar olarak yansıyacak. Birbiri ile ilintili olan bu süreçte bireysel çıkarlar gözetilerek alınan yanlış kararlar ne yazık ki üreticiden tüketiciye yansımaktadır. Yöneticilerin at gözlüklerini çıkarıp geniş bir perspektifte tüm koşulları değerlendirerek bazı kararları alması gerekmektedir. Bizler yalnızca seçim zamanı değil her zaman esnafımızın yanındayız. Onların sorunlarını, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek bizim en temel görevlerimizdendir. Şunu biliyoruz ki; haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.